SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

SĮ "Susisiekimo Paslaugos"

Mokamas automobilių stovėjimas Vilniuje

Aktualijos

Vilniaus mobilioji programėlė m.Parking startuoja ir Kaune (2019 04 03)

 

Sostinės vairuotojų aktyviai naudojama Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Susisiekimo paslaugos“ mobilioji programėlė m.Parking pradeda veikti ir Kaune. Nuo šiol savo išmaniuosiuose telefonuose ją turintys vairuotojai patogiai atsiskaityti už automobilių stovėjimą vietine rinkliava apmokestintose vietose galės trijuose Lietuvos miestuose – ne tik Vilniuje, Klaipėdoje, tačiau ir Kaune. Mokėjimo už automobilių stovėjimą sistemos diegimą Kaune įgyvendina SĮ „Susisiekimo paslaugos“, pasirašiusi bendradarbiavimo sutartį su biudžetine įstaiga „Parkavimas Kaune“.

„Vilniaus miesto mobilioji programėlė m.Parking sostinės vairuotojų jau seniai pamėgta – jos naudotojų ratas vis plečiasi, o gerąsias praktikas perima ir kiti miestai. Praėjusį rudenį startavome Klaipėdoje, dabar žengiame ir į Kauną, tad turėdami šią programėlę greitai ir išmaniai sumokėti už automobilio stovėjimą jau gali visų didžiųjų Lietuvos miestų vairuotojai. Tai patogu, nes išvykus iš Vilniaus ir lankantis Kaune ar Klaipėdoje nebereikia sukti galvos dėl mokėjimo už automobilio stovėjimą – užtenka išmaniajame telefone turėti vieną programėlę. Taip pat m.Parking yra papildoma alternatyva už automobilio stovėjimą atsiskaityti patiems kauniečiams ir klaipėdiečiams“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

mParking_Kaune_20190403-1083x720_2.jpg

m.Parking paslauga Kaune galės naudotis visų trijų Lietuvoje mobiliojo ryšio paslaugas teikiančių operatorių vartotojai, statantys automobilius vietine rinkliava apmokestintose vietose šiame mieste. Programėlės dar neturintiems vairuotojams reikės parsisiųsti m.Parking, įvesti savo automobilio valstybinį numerį, pasirinkti miestą ir parkavimo zoną. Įvedus automobilio valstybinį numerį, jis susiejamas su vartotojo telefono numeriu ir rinkliava pridedama prie sąskaitos už mobilųjį ryšį.

Vairuotojai, naudodamiesi m.Parking sistema, moka už automobilio stovėjimo laiką, patys pasirinkdami automobilio pastatymo pradžią ir pabaigą. Užsisakę mokamą automobilių stovėjimo paslaugą vairuotojai bet kada gali savo užsakymą nutraukti. Programėlės lange taip pat rodoma mokėtina suma, o sistema informuoja apie užsakytą paslaugą ir mokėtiną sumą siųsdama pranešimus.  

 „Išmaniuoju telefonu už automobilių stovėjimą Kaune atsiskaito dauguma vairuotojų, tad plečiame atsiskaitymo galimybių spektrą ir pristatome dar vieną išmanų mokėjimo būdą – m.Parking. Norime, kad atsiskaitymas už automobilio stovėjimą reikalautų kuo mažiau laiko ir pastangų, tad ši programėlė puikiai papildys jau esamą mokėjimo būdų sąrašą“, – sako įstaigos „Parkavimas Kaune“ direktorius Justas Limanauskas.

Iškilus klausimams apie programėlės naudojimą Kaune vairuotojai kviečiami susisiekti su įstaigos „Parkavimas Kaune“ atstovais telefonu 837321648 arba el. paštu [email protected].

Šiuo metu m.Parking programėle naudojasi apie 130 tūkst. naudotojų.


« Atgal